Hét MVO-platform voor de Leidse regio

Op hét MVO-platform voor de Leidse regio inspireren sociaal bewuste ondernemers elkaar om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, en duurzamer en kostenbewuster te ondernemen. Met elkaar. Met DZB – de Leidse re-integratie organisatie. Én als voorbeeld voor concullega’s, klanten of andere stakeholders die nog niet zover zijn. Zo bouwen we mee aan een inclusieve maatschappij in Leiden en omstreken.

Maak van MVO een succes met SPARK

MVO een hype? Zeker niet! Steeds meer werkgevers willen daadwerkelijk maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook in de Leidse regio. Ze willen meer betekenen voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt (de P van People). Daarnaast bestaat veel interesse voor recycling en duurzaamheid (de P van Planet). Zonder de P van Profit te veronachtzamen. Want de onderneming moet wel dóór.

De vragen

Maar dan… hoe pak je MVO aan? Waar vind je die medewerkers die nu nog aan de kant staan? Wat maakt ze anders – of juist niet?

Welke subsidiemogelijkheden zijn er in dit verband? Maar ook: hoe kan ik minder milieubelastend produceren? En hoe belangrijk is MVO voor mijn klanten?

De antwoorden

Allemaal vragen die al door anderen zijn beantwoord. Misschien zelfs door concullega’s van u.  En anders zijn er ongetwijfeld waardevolle MVO-oplossingen in andere sectoren geïmplementeerd. We moeten het alleen wel van elkaar weten. Onze kennis met elkaar delen. Dan maken we samen de wereld een stukje beter. Om te beginnen in Leiden en omstreken.

Het platform

SPARK is dé plek waar al die kennis over MVO samenkomt. Een platform voor werkgevers uit de Leidse regio die zich sterk maken voor sociaal ondernemen. Die hun nek uitsteken voor mensen die niet in staat zijn zelfstandig een arbeidsplaats te vinden. En tegelijkertijd duurzamer willen ondernemen. SPARK verenigt deze werkgevers op netwerkborrels en tijdens workshops en events over betrokken ondernemerschap. En brengt zo een onstuitbare beweging op gang.

Inspiratie-events

Jaarlijks organiseren we drie inspiratie-events (inclusief borrel en een zeer verzorgd diner) die ook toegankelijk zijn voor meerdere medewerkers of klanten van uw organisatie.
Mogelijke onderwerpen:

  • MVO als strategisch instrument;
  • Social firma’s: waarom, hoe en wat;
  • De toekomst van arbeid de komende tien jaar;
  • De circulaire maatschappij;
  • Nieuwe energie.

Tijdens deze events hebt u natuurlijk ook alle gelegenheid om nieuwe relaties aan te gaan, MVO-ervaringen uit te wisselen, én zaken te doen. Daar vormt de hechte band tussen de partners op basis van hun gedeelde economisch-maatschappelijk visie immers een prima basis voor.

Workshops/masterclasses

SPARK voorziet daarnaast ieder jaar in vier leerzame workshops of masterclasses. Hierin praten deskundigen u en bijvoorbeeld uw HR- of stafmanagers bij over thema’s als de Participatiewet, functiecreatie en MVO als marketingtool. Of over proefplaatsingen, subsidies en loondispensatie. U kunt ook samen met uw hoofd financiën aan een workshop deelnemen over recycling of energieneutraal dus kostenbesparend opereren. Of bezoek een masterclass over de psychologie achter ziekteverzuim: de kennis die u opdoet, is direct toepasbaar in de praktijk.

Bezoek partnerbedrijf

Verder bezoeken we elk jaar een partnerbedrijf dat ervaringen deelt over hun inzet van mensen uit de Participatiewet: hoe doen ze dat, hoe overwonnen ze koudwatervrees, hoe overtuigden ze andere medewerkers, en wat leverde het op – PR-matig maar ook financieel. Een interessant programma wat u betreft?

© Copyright 2017-2019 - Stichting Spark