Leidse fietsverhuurder EasyFiets start crowdfundingsactie voor recyclefabriek

LEIDEN –  Op woensdag 14 februari start Leidse Fietsverhuurder EasyFiets een crowdfundingsactie voor de realisatie van een recyclefabriek aan de Nachtegaallaan 41. EasyFiets recyclet sinds begin 2015 fietsen en verhuurt deze als leasefiets. Met de komst van de fabriek, die tevens als sociale werkplaats zal fungeren, wil het bedrijf op grote schaal fietsen hergebruiken en biedt het geïnteresseerde Leidenaren een opleiding tot fietsenmaker.

 

EasyFiets hoopt met de actie € 50.000,- op te halen voor de inrichting van de fabriek. Er zijn werkplekken nodig voor nieuwe fietsenmakers, uitgerust met gereedschap, werkbanken en andere materialen. Daar is haast bij want op 7 april 2018 opent de fabriek haar deuren.

‘Wij dromen al jaren van een recyclefabriek waarmee wij alle afgedankte fietsen in Nederland een tweede leven als EasyFiets kunnen geven. Dat komt nu wel heel dichtbij,’ aldus Kasper Richmond, co-founder van EasyFiets.

 

De crowdfundingsactie loopt van 14 februari tot 24 maart via de eigen website van EasyFiets. Geïnteresseerde kunnen doneren vanaf vijftig euro waarmee werkplekken voor aankomende fietsenmakers worden ingericht. Als dank ontvangen zij een beloning. Investeren is mogelijk vanaf duizend euro tegen een rendement dat oploopt van vier tot vijfenhalf procent bij grotere investeringen.

 

Over EasyFiets

EasyFiets zamelt afgedankte fietsen in en recyclet ze tot betaalbare leasefietsen. Door materialen te hergebruiken wil het bedrijf onnodige CO2-uitstoot terugdringen als gevolg van de import van nieuwe fietsen. Daarnaast biedt EasyFiets Leidenaren met een afstand tot de arbeidsmarkt een opleiding tot fietsenmaker en werkervaring. Met de komst van een recyclefabriek in april 2018 tilt EasyFiets haar groene en sociale doelstellingen naar een hoger plan.