Jaaroverzicht evenementen 2018

4 september Masterclass statushouders
9 oktober Najaars event i.s.m. Ondernemersdag071

Masterclass Van der Valk Leiden (datum volgt)

Eerst volgende evenement

Workshop ‘Een statushouder op de werkvloer’

Als werkgever ben je misschien van harte bereid een statushouder aan te nemen, maar haal je dan niet extra zorgen in huis? Hoe reageren je werknemers op iemand uit een andere cultuur? Welke misverstanden kunnen er ontstaan? Hoe ga ik om met iemand die onvoldoende Nederlands spreekt? Waarom zijn sommigen zo afwachtend?

Op dinsdag 4 september organiseert SPARK in samenwerking met Project JAS (uitgevoerd door gemeente Leiden en DZB Leiden) een informatieve en inspirerende workshop. In deze workshop laten Rien van der Toorn en Sara Mohi u kort kennismaken met het wereldbeeld van de statushouder uit het Midden Oosten en Oost Afrika.

Wat zijn de dieperliggende oorzaken van een andere culturele kijk? En hoe kun je daar rekening mee houden op het werk? Daarbij kijken we ook in de spiegel van het Nederlands wereldbeeld. We kijken ernaar uit om u dinsdag 4 september te ontvangen.

De workshop zal plaatsvinden van 16.00-18.00u bij DZB Leiden, Le Pooleweg 11 Leiden. U kunt zich aanmelden via onderstaande link.

Programma:
15.00 – 15.30   Inloop
15.30 – 15.45   Welkom en plenair gedeelte
15.45 – 16.00   Verhuizen naar de zalen
16.00 – 17.00   Workshops
17.00 – 17.30   Borrel en afsluiting

De trainers Rien van der Toorn en Sara Mohi hebben een advies- en trainingsbureau voor effectieve interculturele communicatie. Rien is niet-westers socioloog, geeft onderwijs aan diverse onderwijsinstellingen en kent de leefwerelden van Afrika en het Midden Oosten. Sara is intercultureel trainer en Iraanse en heeft vanaf haar twintigste zelf haar weg moeten vinden in Nederland. Samen hebben ze voor Project JAS een training ontwikkeld. Sara en Rien geven deze training aan statushouders, zodat zij inzicht krijgen in cultuurverschillen. Hierdoor kunnen zij zich beter en met meer vertrouwen redden in de Nederlandse samenleving. Statushouders bouwen in deze training nieuwe referentiekaders op en bespreken wat zij tegenkomen in hun dagelijks leven, zodat zij aan hun ervaring betekenis kunnen geven.

Vorige evenementen

© Copyright 2017 - Stichting Spark